Parteneri

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinți, reprezentanți din mass-media pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociația Prematurilor este singurul ONG din România acreditat pe prematuritate în conformitate cu prevederile Legii nr.197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România.

Organizația derulează programe caritabile de donații în maternități, de educație continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere si webinarii pentru familiile cu prematuri, proiecte de prevenție a nașterii premature, susține financiar cazurile sociale de familii cu prematuri.

Recent, Comitetul Economic și Social European (CESE) a acordat Premiul pentru Solidaritate Civilă Asociației Prematurilor pentru proiectul prin care s-au donat echipamente și aparate de protecție secțiilor de neonatologie din România. În ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), pentru implicarea în proiecte de filantropie și pentru rezultatele obținute în România în cauza prematurității.

Cei care doresc să susțină derularea de proiecte caritabile si de campanii umanitare derulate de Asociația Prematurilor pot dona în contul: RO68BTRLRONCRT0411176001 deschis la Banca Transilvania.

Vrem ca toate fetele și femeile vulnerabile din România să aibă acces la produsele și informațiile necesare pentru a se îngriji corect pe perioada menstruației. Distribuim lunar pachete cu produse de igienă menstruală, organizăm cursuri de igienă și luptăm pentru ca legislația să ia în considerare nevoile lor de bază.

Donații se pot face la https://www.doneaza.pestop.org/ sau în cont RO79INGB0000999908253801, beneficiar Asociația Pe Stop.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. – organizația neguvernamentală, activă din 2004 în combaterea violenței împotriva femeilor și promovarea egalității de gen.

Oferim servicii de consiliere psihologică în sprijinul femeilor care se confruntă cu violența domestică. Punem la dispoziție servicii de informare prin telefon, e-mail sau față în față cu un personal specializat, precum și un serviciu de consiliere on-line http://aleg-romania.eu/consiliere/. Consilierea și asistența juridică și grupul de sprijin #SiEuReusesc întregesc pachetul de servicii menit să ajute femeile să găsească resursele pentru a învinge violența. Contribuim la formarea de grupuri de sprijin în diverse localități din țară prin coordonarea programului național #ȘiEuReușesc și a Rețelei învingătoarelor – pentru mai multe detalii accesează www.sieureusesc.ro.

ancora colaboratori

Suporteri

Noi suntem aici să aducem la suprafață aceste povești adevărate.
Ajută-ne să le reamintim acestor femei că nu sunt singure, să dăm voce acestor tăceri. Donează.

Donează